Gebraden rosbief gemarineerd met soja en sesamolie. De smaak combineert goed met de wat peperige waterkers, knapperige ijsbergsla en frisse komkommer.
Het vlees van een ribeye heeftt een randje doorregen vet (gemarmerd), waardoor het tijdens het bereiden lekker mals blijft. Het is snel klaar en wordt net als biefstuk net niet helemaal gaar, dus rosé, gegeten. Een dikke ribeye is vaak lekkerder dan een dunne, een idee is om in plaats van 4 dunne stukken, 2 dikke te nemen en die te verdelen.
Varkensoester is de naam van een rond en hoog lapje vlees, dat meestal tussen de 125-150 gram weegt. Het is afkomstig van de varkensham, één van de meest magere en malse delen van het dier.
Doet u bij het aanbraden niet al de braadboter ineens in de pan, maar voeg ongeveer 1/4 deel later toe. Keer de rollade regelmatig. Leg het deksel schuin op de pan, dan kan het vocht ontsnappen terwijl de warmte toch in de pan blijft. Zo voorkomt u dat het vlees gaat smoren, (dat gebeurt namelijk als het deksel de pan afsluit.)
Het ezeltje, of liesstuk, is een bijna vergeten deel van het rund. Jammer, want het is een prima stuk vlees. Om precies te zijn: de slip van de lende die dicht tegen de dikke lende aanligt. Het kan in zijn geheel worden gebraden, maar ook worden gestoofd of in plakken gesneden als biefstuk worden gebakken.