Sander Bulsing, Keurslager

Japanse rosbief

Gebraden rosbief gemarineerd met soja en sesamolie. De smaak combineert goed met de wat peperige waterkers, knapperige ijsbergsla en frisse komkommer.

Malse ribeye

Het vlees van een ribeye heeftt een randje doorregen vet (gemarmerd), waardoor het tijdens het bereiden lekker mals blijft. Het is snel klaar en wordt net als biefstuk net niet helemaal gaar, dus rosé, gegeten. Een dikke ribeye is vaak lekkerder dan een dunne, een idee is om in plaats van 4 dunne stukken, 2 dikke  te nemen en die te verdelen.

Oesters van het varken

Varkensoester is de naam van een rond en hoog lapje vlees, dat meestal tussen de 125-150 gram weegt. Het is afkomstig van de varkensham, één van de meest magere en malse delen van het dier.

Rollade braden

Doet u bij het aanbraden niet al de braadboter ineens in de pan, maar voeg ongeveer 1/4 deel later toe. Keer de rollade regelmatig. Leg het deksel schuin op de pan, dan kan het vocht ontsnappen terwijl de warmte toch in de pan blijft. Zo voorkomt u dat het vlees gaat smoren, (dat gebeurt namelijk als het deksel de pan afsluit.)

Bijna vergeten: het ezeltje

Het ezeltje, of liesstuk, is een bijna vergeten deel van het rund. Jammer, want het is een prima stuk vlees. Om precies te zijn: de slip van de lende die dicht tegen de dikke lende aanligt. Het kan in zijn geheel worden gebraden, maar ook worden gestoofd of in plakken gesneden als biefstuk worden gebakken.   

Traditionele Hollandse gehaktbal

Ingrediënten voor 4 gehaktballen

  • 500 gram half-om-half gehakt
  • 2 sneden witbrood
  • 1 ei
  • 2 dl melk.

Bereiding

  • Snijd van de 2 sneden witbrood (bij voorkeur oud) de korstjes en week het 15 minuten in 2 deciliter melk. Knijp het brood goed uit en voeg een ei, ½ theelepel nootmuskaat, zout en peper toe.
  • Prak alles met een vork door elkaar. Mocht de massa te droog zijn, doe er dan een scheutje schenkroom of nog een ei bij.
  • Verdeel het gehakt in 4 porties. Vorm van elke portie met natgemaakte handen een mooie ronde bal zonder barstjes. (Met afgekoelde handen draai je mooiere ballen!).
  • Rol de gehaktballen door paneermeel. Laat ze even rusten in de koelkast. (Koele ballen blijven tijdens het braden beter in vorm).
  • Verhit margarine of boter in een braadpan tot het schuim wegtrekt. Bak de ballen op een half hoog vuur rondom bruin. Draai het vuur laag, voeg circa 75 cl warm water toe en braad de ballen met het deksel op de pan in 20 minuten gaar. Draai de ballen steeds een stukje verder zodat ze rondom bruin worden.

Sander Bulsing, Keurslager

Fahrenheitstraat 502
2561DH Den Haag
0703607067
0703560737
maandag 07:30 - 18:00
dinsdag 07:30 - 18:00
woensdag 07:30 - 18:00
donderdag 07:30 - 18:00
vrijdag 07:30 - 18:00
zaterdag 07:00 - 16:30
zondag Gesloten